Bodrum Özel Kartanesi Anaokulu
www.kartanesianaokulu.k12.tr
Ana Sayfa | Doğum Günlerimiz | Fotoğraf Galerisi | Duyurular | Yemek Listesi | Videolar | Bülten | Oyun | Ziyatetçi Defteri

Tel: 0 252 363 95 14
Faks: 0 252 363 73 30

Branş Derslerimiz: Seramik

KİLİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDEKİ ÖNEMİ

Kil yada seramik çalışmaları çocuklarımızın psikomotor gelişimini  % 100 desteklediği gibi duygusal rahatlamayı sağlar. Saldırganlığı azaltır.Çocuktaki bedensel ve fiziksel gelişimi destekler. 3 boyutlu olan bu çalışmalar zihinsel gelişimi de desteklemektedir. Çocuk çamur parçasının karşısında problem çözme yeteneğini geliştirir ve kendine olan güvenini artırır.Ortaya bir şeyler çıktığını gördükçe sanatsal ürünler yapmaya gayret artacaktır.
Gerekli malzeme: Çömlek kili,tuz kili, oyun hamurları, kağıt hamurları vb bunları şekillendirmek için çeşitli kalemsi aletler, sünger ve su bulundurulur.Ama en büyük alet ellerimizdir.!!!!

SERAMİK VE HEYKEL DERSLERİNİN AMACI

Psikomotor açıdan küçük kasların gelişimini destekler

1. Maddelere ve objelere dokunduğunda, dokunsal beceriyi artırır
   2. Hayal gücünü ve yaratıcılığı artırır
   3. Estetik ve sanatsal açıdan gelişimlerini destekler
   4. Potansiyellerinin farkına varır ve içsel motivasyonlarını artırır
   5. Belki de en önemlisi çocuklarımızı hayata hazırlarken özgüven duygularının gelişimini sağlar.