Bodrum Özel Kartanesi Anaokulu
www.kartanesianaokulu.k12.tr
Ana Sayfa | Doğum Günlerimiz | Fotoğraf Galerisi | Duyurular | Yemek Listesi | Videolar | Bülten | Oyun | Ziyatetçi Defteri

Tel: 0 252 363 95 14
Faks: 0 252 363 73 30

ORF VE MÜZİK BRANŞ DERSİMİZ

Orf yaklaşımı insanların içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim,hareket ve konuşma olan insanın içinden geldiği gibi müzik yapıp dans etmesine,doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insanı öğrenmeye, keşfetmeye, deneme ve yaratma ortamı hazırlayan bir eğitim anlayışıdır.Müzik ,konuşma ve dans her insanın kendisini ifade etme araçlarıdır.

Bu müzik anlayışında vazgeçilmez olan unsur ise ‘’oyundur’’. Çalışmalarda bağımsız karar verme becerisi , sorumluluk bilinci,dayanışma, sosyal duyarlılık, tolerans ve değerlilik duygusunun artması gibi sosyal psikolojik davranış ve becerilerde gelişim sağlanması beklenir.Sonuç değil süreç önemlidir.Çocuklar hareketlerindeki özgürlük, oyun ,bedenlerini müzik eğitiminde etkin bir şekilde kullanabilmeleri için basit enstrümanlarla doğaçlama ve kendine özgü müzik yapabilmeleri nedeniyle kendi müziklerini yaratmaya motive olurlar.